Svar: Skemad - vælling?
Kære Frederiks mor
Tak for dit brev og dejligt at høre at du har købt min bog om børn og mad og er glad for den :) Tak :)
For nogle år siden kom der et EU krav om at følge WHO´s anbefalinger om at amme i 6 måneder - og i den forbindelse blev anbefalingerne omkring vælling lavet om. Det betyder, at når du køber vælling i butikken, så vil der stå "fra 6 måneder" på pakken.
Samtidig så siger Sundhedsstyrelsen, at børn ikke umiddelbart har behov for de ekstra næringsstoffer der er i vælling. Børn kan i princippet få mælk, som de plejer og så starte direkte op med grød. Vælling er altså ikke noget børn behøver at få.
Du har gode erfaringer med vælling fra din første dreng og derfor vil du naturligvis gerne give vælling denne gang også. Og det er helt okay - det må du gerne, nu hvor han er blevet fire måneder. Det skal være vælling uden gluten f.eks. majsvælling og i alderen 4-6 måneder bør han ikke få mere end 2 flasker dagligt - svarende til max 400 ml.
Det vil være fint at bibeholde smagsprøver ...
... af grød til frokost og så give vælling om aftenen inden han skal sove og/eller sen aften. Og til at begynde med vil vællingen træde i stedet for mos om aftenen. Men stille og roligt vil han naturligt godt kunne spise lidt grød til frokost og spise lidt mos til aften og også stadig få en flaske vælling, når han skal sove.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Nogle børn vil få ondt i maven eller ekstra meget maveuro om natten, hvis de har fået både skemad og vælling om aftenen. Barnets mave vil arbejde på højtryk for at nedbryde al den føde og det betyder at man ikke får den rolige nattesøvn, som man havde håbet på - det kan næsten have modsatte effekt. Jeres dreng er vant til at få flaske og vant til at drikke ret store mængder af flasken og overgangen vil vælling vil måske ikke være så stor for ham. Men det må tiden vise. Du kan godt forsøge. Hvis han så viser sig at sove mere uroligt, så må du skære lidt ned i hans indtag af enten vælling eller skemad - som han nu trives bedst :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Kogt-vands-klude
Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.
Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.
Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.