Brev:
Kæmper med rytme om dagen
Kære Helen
Som så mange andre før mig kæmper jeg med at få min søn ind i en god rytme om dagen. Han er en vidunderlig dreng med masser af personlighed og temperament. Lige så højt han kan grine ligeså tvær kan han blive. De fleste dage er der ingen mellemvej, men jeg ville ikke ændre ham. Med en undtagelse, lurene. De har været en problem fra begyndelsen.
Her et eksempel fra i dag:
06.00 vågner, ligger og pludrer til 06.30, hvor jeg tager ham op og giver en flaske (180 ml).
08.15 puttes til LUR 1
09.45 vågner, får grød og flaske (150 ml) (DEJLIG LANG LUR)
11.45 træt og gnaven og puttes til LUR 2
12.10 vågner fra lur og der er intet jeg kan gøre for at få ham til at sove længere.
13.30 flaske (150)
14.00 puttes til lur tre
14.20 vågner første gang, storgrædende, tydeligvis træt. giver sut og trøster. Han sover ti min mere og er nu helt hysterisk. jeg forsøger alt for at få ham til at sove videre og giver endelig op omkring kl. 15.00
16.00 mos og tilbydes lidt mme
17.00 prøver at snige en minilur i ham, som han afviser. Indtil sengetid er han næsten umulig at stille tilfreds - helt overtræt og ulykkelig.
18.30 sover.
Natten ser således ud, at vi vækker ham til et drømmemåltid kl. 00.00 - og så er der ingen flaske før kl. 06.30 igen. Nogle dage sover han igennem, andre ...
... dage skal han have en sut eller to. Han er altså ikke sulten om natten.
På gode dage er LUR 2 kort (det er den næsten altid), men til gengæld er LUR 3 er lidt længere. Ideelt set skulle det jo være de to første, som er lange og den sidste, der er en catnap. Mine spørgsmål er som følger:
1) Vi er ved at indarbejde et par skemåltider. Jeg ville gerne at det andet skulle ligge inden middagsluren, men synes det bliver lidt presset.
2) er der noget man kan gøre for at middagsluren bliver længere - evt prøve at trække ham lidt, så han først lægges kl. 12.30? (er bange for overtræthed, dog)
3) er der risiko for, at han ikke får søvn nok?
4) hvad betyder det, når han vågner og bare er helt ulykkelig? 9 ud af
10 gange vågner han grædende fra en lur. Jeg elsker når han vågner og pludrer, men det er sket meget få gange.
Håber virkelig, du kan hjælpe da jeg er ved at blive helt skør at at forsøge at forlænge lure. Vi har kørt en mild form (tjek/ nus og sut ofte) for græd-den-ud ved nattetide med stor succes og en glad dreng til følge. Når jeg forsøger med det samme ved en for kort lur bliver han bare mere og mere hysterisk. Føler lige nu at mit liv drejer sig om lure - eller mangel på samme. De dage han (på magisk vis) sover lidt mere er han helt tydeligt en gladere dreng.
De bedste hilsner
Ivans mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.