Brev:
Søvnproblemer, 2 år præmatur barn
Hej Helen
Vores søn på 2 år (f. 25/3-2011) er født 8 uger for tidligt, hvilket har givet os udfordringer på forskellige fronter. Bl.a. start i dagpleje, for mange indtryk og ikke mindst søvnen!
Vi oplevede i dette års start en markant forbedring på søvnen til trods for min mors død. Men nu efter næsten 3 måneder med sammenhængende søvn kommer problemerne så tilbage......??!
Vi overvejer om hvordan vi skal takle det, tidligere har vi ”bare” indordnet os og ikke fået vores søvn, men nu ved vi jo han godt kan sove igennem....
Så hvad kan vi gøre?
Vi fører dagbog, men kan ikke rigtig se hvad det kan skyldes?
Problemet:
Han er lidt utilfreds når vi putter ham men sover hurtigt, han vågner så op flere gange i løbet af natten, han ser vågen ud men er alligevel i en sovende tilstand??? (giver det mening?)
Nogle gange kan far (og KUN far) komme af sted med at ligge ham igen men på et eller andet tidspunkt i løbet af natten er vi nød til at tage ham ind i vores seng. Det ville heller ikke være noget problem hvis ikke han havde en voldsom træng til at nappe i huden på halsen og han gør det så hårdt at det gør ondt og det er helt umuligt at sove!
Nægter jeg ham at nappe i huden bliver han helt ...
... hysterisk.
Hvis vi prøver at blive ved at lægge ham i sin egen seng i sit eget værelse skriger han utrøsteligt til vi tager ham op.
Jeg har din bog og har læst omkring farefornemmelser og tænker det måske er det?
– men hvad skal vi konkret gøre? – især når han er præmatur skal man jo være lidt varsom.
Jeg har flere gange prøvet at vende ham af med napperiet men han bliver bare hysterisk hver gang, jeg tænker han måske mangler min hals at nappe i og det er derfor han vågner??
Vi har også prøvet med junior seng, så han selv kunne komme når behovet var der, men det gik ikke godt han steg ud af den hele tiden og begyndte at lege med sit legetøj eller kom ind til os i stuen, så han fik sin tremmeseng igen.
Han er ellers meget lærenem kan mange ord samt baby-signing og vi syntes vi har en go kommunikation med ham. Han har dog et temperament der er noget voldsomt men vi syntes vi er gode til at give ham grænser trods alt.
Han viser dog kun sine følelser hjemme, når vi er ude er han altid så nem og sød at det er svært for både familie og venner at forstå de problemer vi har.
Jeg håber virkelig du kan give os nogle redskaber til hvordan vi får vores søvn tilbage.
Venlig hilsen
”De søvnige forælder”
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
9. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen Vi har lille H som nu nærmer sig 2,5 år. Over de sidste par...
18. juni 2024 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen, Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
Viden om børn:
Quinoa
Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.
Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.