Svar: Ny kæreste
Kære Ditte
Tak for dit brev :) Og hvor dejligt at høre at du har fundet en sød kæreste, der rigtig gerne vil både dig og din datter.
Det er naturligt meget svært for din datter at skulle dele dig med din nye kæreste og hun bliver i tvivl om, hvad hun skal føle - og i tvivl om hvad du føler. Det er faktisk lidt de samme følelser og ting som kommer i spil, når vi bringer en lille ny baby ind i familien og det er stærke følelser, det er sorg, vrede og angst.
Sorgen over ikke længere at have dig for sig selv, vreden over at være blevet bragt i denne situation og angsten for at du bedre vil kunne lide din nye kæreste end du kan lide hende.
Din datter føler sandsynligvis:
- At hun er tilsidesat - hun har ikke længere samme plads som før.
- Hun føler sig ikke længere som den foretrukne. Det er ikke hende du kysser og krammer hele tiden, det er ikke hende du har opmærksomheden på hele tiden - det er din nye kæreste.
- Hun føler sig ikke ligeværdig i din kærlighed. Hun kan godt fornemme at han giver dig noget andet end hun gør og hun bliver usikker af det.
- Hun føler at han er en rival. Det er derfor hun siger at han er dum og at hun vil have at han forsvinder. Han er en konkurrent til din kærlighed.
- Hun føler sig usynlig. Nogle gange mærker hun at du ikke har opmærksomheden på hende, at du måske ikke kommer, når hun kalder, at du beder hende vente, fordi du er igang med noget sammen med din kæreste.
- Hun ...
... føler at pladsen i dit hjerte er usikker. Hun bliver i tvivl om, hvorvidt du elsker hende ligeså højt som før, måske du elsker ham højere. Hun mærker jo hvor glad du er for ham og hvor irriteret du nogle gange er på hende ...
- Hun bliver i tvivl om og bange for om du mon har kærlighed nok til dem begge eller hvem du vil vælge, hvis du skulle vælge ...
Og det er jo sådan med følelser, at de ofte ikke kan forklares bort eller tænkes logisk. Det vi ved i vores hoved ikke passer, kan stadig godt gøre ondt i hjertet. Og selvom du synes at I gør alt for at hun ikke skal føle sig uden for og selvom din kæreste gør alt hvad han kan for, at hun skal føle at han er glad for hende, så gør det stadig ondt i hendes hjerte - og derfor reagerer hun.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og det er helt naturligt at hun reagere hjemme og ikke i børnehave. For i børnehaven er der et frirum. Her er alt som det plejer at være og her kan hun være "sig selv". Men hjemme er der nye roller og hun skal finde ud af at I nu er tre og det er ikke let.
Det bedste du kan gøre er at vise hende og fortælle hende igen og igen, hvor meget hun betyder for dig. At ingen nogensinde kan tage hendes plads, og at hun er noget ganske særligt for dig. Og på samme måde skal din kæreste vise hende og fortælle hende, at han ikke er ude på at tage hendes plads, at han rigtig gerne vil hende og gerne vil være hendes ven :)
Jeg håber at ovenstående hjælper lidt videre på vej :)
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
4. januar 2025 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.
Kære Helen Vi ved ikke hvordan vi bedst hjælper vores ældste datter på 4 år....
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.
Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!
Venlig Hilsen Mira
P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!