Brev:
Fantasiven og usynlig ven
Hej igen:-)
Hvor er det fantastisk at have dig at spørge - du skal vide at vi er rigtig glade for at kunne vende tanker og bekymringer med dig!
Denne gang er det dog ikke en bekymring, men mere et hvordan skal vi forholde os - spørgsmål.
Vores datter på 2 år og 8 måneder overraskede os igår.
Ud af det blå begyndte hun at tale med sin "veninde". Hun satte sig i stuen og begyndte at tale med "nogen". Vi spurgte hende hvem det var hun talte med og hun fortalte os at hun talte med Clara.
(Vi kender ingen som hedder Clara. Der var et barn i hendes forrige institution der hed Clara men ellers kender vi ingen)
Så spurgte vi hvem Clara var og hvor hun var i stuen og vores datter svarede at Clara sad ved siden af hende. Dagen blev så tilbragt med at hun sad og læste historie, sang og legede med Clara. Clara spiste med og Clara skulle også med i bad og skulle sove ved siden af hende da hun skulle i seng. Vi skulle også sørge for Clara dvs holde hende eller bære hende op af trappen og putte hende..
Vi fik spurgt hende i løbet af dagen hvad Clara var - om hun var en mus, hest, hund eller baby? Og dertil svarede vores datter at Clara var en stor pige som hende selv.
Vores datter er en glad pige i ...
... selvstændighedsalderen med de sædvanlige udfordringer der dertil høre. Hun kan godt være en hidsigprop og hun kan også have dage hvor er lidt mut og bare vil hygge og nulre og det tænker vi er helt ok?! Hun er utrolig velartikuleret. Vi bor i sverige og hun taler både svensk og dansk flydende. Hun har en god fantasi generelt synes vi og holder af at lege lege som restaurant, lege med dukker og synge og danse.
Hun startede i ny instition for halvanden måned siden og hun er utrolig glad for de andre børn og pædagogerne! - Det er vi også!
Vi flyttede fra lejlighed til hus for 3 måneder siden og det har hun også taget rigtig flot og glad for at være her:-) Ikke de store vanskligeheder med at sove på det nye værelse etc.
Generelt virker vores datter virkelig glad og harmonisk.
Spørgsmålet lyder så nu: Hvordan skal vi forholde os til "Clara"? Skal vi interaktiverer os - altså når vores datter siger at Clara også skal med/have/sidde osv. skal vi så anerkende Clara, som var hun virkelig for os også? Det har vi gjort indtil videre, da vi jo ikke vil gøre vores datter ked af det ved at sige at hun ikke eksisterer, for det tror vi nu godt at hun ved:-)
Kan du hjælpe os lidt på vej til hvordan vi forholder os? :-)
Stor hilsen
SMO
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.