Svar: Står tidligt op efter ammestop
Kære Stine
Tak for dit brev og det er rigtig dejligt at høre at det går så fint og stille og roligt fremad hos jer. Der er jo sket store forandringer - fra at du i nogle perioder har ammet hver 2 time om natten, så sover jeres dreng nu stort set fra kl 20 til 05 og det er jo fantastisk ... også selvom det er hårdt at blive vækket så tidligt :)
Det er som udgangspunkt ikke så god en idé at give ham morgengrød kl 05, fordi han så vænner sig til at spise tidligt og derfor naturligt vil blive ved med at vågne, fordi han er reelt sulten ... Det er bedre, hvis I kunne indføre et ekstra måltid, gerne en godnatgrød inden sengetid og på den måde få ham mættet lidt ekstra til natten. Derved kunne han måske sove en anelse længere.
Derudover vil det være rigtig godt, hvis I om morgenen forsøgte at give ham lidt vand at drikke og så lod gå lidt længere tid før I serverer morgenmad, så hans krop stille og roligt vænner sig til ikke at spise allerede kl 05 ... Så godnatgrød om aftenen, for at mætte lidt ekstra og skal han så have noget om morgenen, så vand i første omgang og evt. lidt frugt, der ligger let i maven, men på sigt helst ikke spise morgenmad kl 05 ...
Lige nu, hvor han vågner så tidligt, så ...
... vil han naturligt have brug for sin morgenlur, men hvis I stille og roligt får flyttet lidt på vågen og stå op tidspunkt, så vil I også kunne putte ham lidt senere i løbet af dagen. Når man skal flytte på en rytme, handler det nemlig ikke kun om at putte ham senere i seng, men om at flytte lidt på også formiddagslur og middagslur, hvorved puttetidspunktet naturligt om aftenen også flyttes. Det vil ofte være passende at ændre det hele med ca. 15 minutter af gangen. Det vil sige at I stedet for at morgenluren ligger kl 7.30 så flytter i den til 7.45, 8, 8.15, 8.30 osv. og det samme med middagsluren - den flyttes fra kl 12 til 12.15, 12.30 osv. indtil det passer med at han f.eks puttes til middag kl 13. Ved at flytte lidt på hele rytmen, så får I også ændret på hans puttetidspunkt og også hans stå op tidspunkt.
I kan med fordel se klippet med Tristan fra min dvd "Sådan sover dit barn". Tristan er også en lille Lærke der vågner meget tidligt. Klippet kan købes for 35 kroner. Klippet hedder "Uglebørn og Lærkebørn". Du kan også læse om det i min bog "Helens bog om børn og søvn".
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Amningen midt på dagen må du gerne bibeholde indtil der er lidt mere ro på, det er helt okay :)
Fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.