Annonce

Annonce

Brev:

Kan ikke lide - og usikkerhed


27. juni 2012

Kategori:
Alder:
2 år, 7 mdr.

Kan ikke lide - og usikkerhed

Hej Helen,

S. er nu 2 1/2 år gammel og stadig en dejlig dreng. Han øver meget sin selvstændighed og at sige fra, og det er jo dejligt :)

Han siger rigtigt tit, at der er noget han ikke kan lide, nogle gange at det er "scary". Han virker sjældent bange (undtagen for høje lyde, f.eks. fra skraldebilen), men der er altå rigtigt mange ting, som han ikke kan lide. Jeg kan selvfølgelig ikke lige komme på konkrete eksempler, men når han siger det, tænker jeg ofte, at det er lidt mærkeligt, fordi det enten er nogle helt almindelige hverdagsting eller ikke noget, som virker skræmmende.

Er det normalt for alderen?

Jeg spørger nogle gange "hvorfor kan du ikke lide det?", hvilket han sjældent kan svare på. Andre gange siger jeg "nå, så går vi bare udenom det". Altså gør ikke et stort nummer ud af det. Er der andet at gøre?

Han er også meget lidt begejstret for at prøve nye ting, eller hvis han prøver noget med begrænset succes, vil han ikke prøve igen. F.eks. at rutsje på rutsjebaner vil han ikke rigtigt. Han lader sig slet ...


Annonce

... ikke påvirke af, at andre børn omkring ham suser ned og virker til at have det sjovt. I sådanne situationer bruger jeg en blanding af "det er også helt okay, du behøver ikke" og "du kan sagtens, skat, mor er lige her". Jeg synes, at det er rigtigt svært at finde den rette balancegang, for S. er så forsigtig, at han nogle gange virker til at have brug for et lille skub i den rigtige retning, men på den anden side vil jeg heller ikke have, at han føler sig "forkert", fordi han ikke gør som andre børn.

Hvad er den bedste måde at støtte ham?

Han er, som børn er flest, en smule genert over for fremmede, men sætter de sig ned i hans højde og snakker lidt med ham, åbner han lynhurtigt op. Fremmede mennesker herove henvender sig ofte til ham, og putter han sig lidt hos mig, siger de med et smil "nårh, er han lidt genert?". Det irriterer mig, dels fordi, at det er han altså ikke, dels fordi jeg selv ofte er blevet kaldt genert, og det er træls at blive kaldt.

Hvordan bør jeg reagere på, at de siger sådan?

På forhånd tak :)

Mette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. januar 2025 | Udvikling | 3 år

Børnehave og uro

Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

2.5 år og søvnens tigerspring

Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Sur 2-årig

Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.

Hård ved lillebror

Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Hvor er det altså fedt, at kunne skrive alle sine dumme og til tider overflødige spørgsmål her, og så få et godt og brugbart svar fra dig.

Venligst Susan, mor til Anna 13 måneder


Annonce