Svar: De tidlige morgener og dagsrytme
Kære mor til vaks men sensibel pige
Tak for dit brev :) Det er rigtig dejligt at høre at I har fået hjælp af en terapeut og at I kan mærke fremgang hos jeres datter, super! :)
Når jeg ser dine to dagsplaner og umiddelbart skal vurdere, hvad der vil fungere bedst, så vil jeg sige dagplan nummer et. Altså den plan, hvor jeres datter får lov til at sove ca ½ time og I så vækker hende, så den lur hun tager om morgenen bliver en powernap og ikke en lur der strækker sig op af formiddagen.
Som udgangspunkt skal børn naturligvis have lov til at sove og har brug for at sove, når de sover og vil naturligt vågne, når de ikke har brug for at sove mere. MEN, hos jer er alternativet, hvis I lader hende sove, at hun bliver rigtigt ked af det sidst på dagen og at rytmen kører skævt og det trives hverken hun eller I særlig godt med. Og hun lyder ikke ...
... til at være i stand til at tage den powernap sidst på dagen, det fungerer ikke. Så hos jer lyder det som om at det vil være bedre at hun får en powernap om morgenen og så sover formiddagslur og middagslur, som stadig ligger hensigtsmæssigt i forhold til at I så kan spise sammen og puttetidspunktet om aftenen bliver mere passende for alle :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og når du så vækker hende om morgenen, så skal du naturligvis gøre det stille, roligt og nænsomt, så hun stadig har en god oplevelse med at vågne. Og du skal naturligvis lade hende sove det hun viser behov for, når hun puttes til sine lure resten af dagen, så hun stadig for mindst en lur dagligt, hvor hun sover mindst 1 ½ time og dermed kommer igennem de søvnstadier, hvor hun også udskiller væksthormon osv. der er vigtige for hendes trivsel :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.