Annonce

Annonce

Brev:

De tidlige morgener og dagsrytme


24. maj 2012

Kategori:
Alder:
8 mdr.

De tidlige morgener og dagsrytme

Kære Helen,

Siden sidst jeg skrev (tror det drejede sig om ammestop og motorisk uro bl.a.) er vi begyndt at se en småbørns terapeut fra kommunen, som besøger os med jævne mellemrum. Det er utroligt så befriende det er at tale med en som har års erfaring med børn som er sensitive som vores datter er det. På baggrund af hendes undersøgelse er vi begyndt at skærme vores pige fra for megen støj, gå ture med hende ved fjorden i stedet for byen, vælge steder at komme uden støj og tænke meget over hvad vi lytter til hjemme af musik osv... for nogle gange har hun glæde af at have stille musik kørende som afledning fra andre lyde osv. Vi har desuden fået en børste til at give hende strøg med dagligt og laver tryk med hendes led. I samme omgang er vi ved at bestille en kædedyne hjem som hun kan afprøve. Så noget er sat i gang og det føles rigtig godt...

Vores datter er lige blevet 8 måneder, kravler hurtigt rundt, åbner skabe, klapper når vi synger, sigger dada til far og mamam til mor, leger gemmeleg under sin dyne, går rundt om sofabordet og fra møbel til møbel, rejser sig i tremmesengen, kalder på fremmede vi møder osv..... der er sket helt ufatteligt meget på bare de sidste 3-4 uger!

Derfor er vi heller ikke overraskede over den uro vi oplever om natten.. Og de meget tidlige morgener hvor hun vågner og tydeligt ikke er udhvilet. De morgener har været et problem for os altid. Hun er så træt, gnider øjne, gaber, pylrer.... men vil under ingen omstændigheder finde sig i at sove mere. Derfor går jeg tur med hende cirka en time efter hun er vågnet, hvor hun så sover en halv time. MEN på det sidste er hun begyndt ikke at vågne, men sove halvanden time, fra 7-8.30. Det virker til at det ødelægger dagen helt for hende og hun er ikke til at putte til næste lur, spiser ikke nær så godt osv.

Allerede nu virker hun altså afhængig af en rytme.... den rytme vil vi MEGET gerne skabe for hende. Derfor: Skal jeg vække hende efter den halve time? Skal vi give efter og lægge ...


Annonce

... rytmen helt om så hun sover tidlige lure og bliver puttet eksempelvis kl 18?

Hun har alle dage været vågen mellem 5 og 6 om morgenen og er træt tidligt om aftenen - så måske kæmper vi i virkeligheden en dum kamp ved at insistere på at putte hende kl 20?? Det forhindrer selvfølgelig os i at spise hos andre, men hvis vi får en mere glad, udhvilet og tilpas pige ud af det, så er det jo bestemt det værd!

Vores dage ser sådan ud:

kl 5.45 vågner
kl. 7-7.30 gåtur, sove
kl 8 havregrød
kl 9 frugt, lidt brød
kl 9.30-11 lur
kl 12 frokost (mos, rugbrødshaps, grønt)
kl 14-15.30/13.30-15 (ca) lur
kl 16 frugtmos, brød (gider ikke rigtig skemad efter hun har fået 6 flotte tænder)
kl 17.30 bad (hun er for træt om aftenen og klynker ved bad men kan lide det her.
kl. 18 aftensmad, som vores mad som regel
kl. 19.15 puttetid, med mørklægning, baggrundsmusik og flaske

eller:

5.45 vågner
7-8.30 sover
9 havregrød
11-11.30 frokost
12-14 lur
15 frugt
17.30-18 lur (hvor hun skriger og er helt udkørt og ikke vil sove og det er en KAMP)
kl 18 aftensmad
som ellers....

så der går lidt kuk i det for os og vi vil så gerne have en rytme - hvilken som helst rytme næsten! også så vi ikke skal opfinde en ny hver dag og så hun falder til ro i den rytme, som hun reagerer ved at undvære.

Nogle lyse ideer? ;-)

Kh. mor til vaks, men sensibel pige

hun sover tidligst kl 20, efter vi har været inde ved hende 50 gange, hun stiller sig op, kalder, brokker sig, græder. Vi forsøger at regne ud om hun har bedst af at ligge lidt eller have os der, alt efter om hun vil lege eller have hjælp til at falde til ro. Som regel bliver vi der først når hun lukker øjnene, drejer hovedet og babber på sutten ... det er klar til at sove tegn her :)

om natten vågner hun også meget ofte, får flaske kl 00.00 ca og igen 4.30. Sover herefter meget uroligt, ca 20 min af gangen indtil 5.45 cirka. Sover bedst fra 00-2.30. Tjaeh....men oftest kun halvanden time af gangen natten igennem stadig...

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Naturlægemidler - børn

Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.

Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".

Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....

Læs mere i Babylex

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce