Svar: Nok modermælkserstatning? - 8 mdr.
Hej med dig
Det er rigtig dejligt at din dreng nu er begyndt at spise mere skemad, men det er vigtigt at du holder mængden af skemad nede på et niveau, hvor det stadig levner plads til mælken .. det er således bedre at han spiser 3/4 dl skemad og lidt mad i hånden osv. og så drikker sin flaske, end at han spiser 1-1½ dl skemad og så afviser sin mælk eller ikke får mælk nok :)
Når man både ammer og giver flaske så ved man jo aldrig præcist hvor meget barnet får. Men hvis jeres dreng drikker mellem 400-500ml modermælkserstatning af flaske, ammes og derudover tilbydes mælk i grød og mos, så lyder han faktisk til være dækket ind. Det er rigtigt at jeg normalt anbefaler at børn i 8-9 måneders alderen bør få ca 600ml i døgnet, men mon ikke at han når op på det?
Ellers er det som sagt en rigtig god idé at du skærer en lille smule ned i mængden af skemad i håb om at han så vil øge sit mælkeindtag lidt mere igen ... :)
Hvorvidt du skal vække ham for at give ham mælk ... Jeg synes faktisk, at hvis han ligger lige på grænsen til at få nok og du er i tvivl om han ...
... får sit behov dækket, så er det en god idé at du tager ham op og ammer ham inden du selv går i seng. Du kan også vælge at give ham en flaske, inden du går til ro for natten. Hvis han kun har fået 2 flasker i løbet af dagen og ikke drukket særlig meget, så synes jeg du skal give ham mælk sen aften. Du behøver sandsynligvis ikke vække ham for at få ham til at spise, de fleste børn vil kunne spise i søvne. Det er naturligvis vigtigt at han sover og får lov til at sove. Det er også dejligt, hvis han allerede nu kan sove igennem, men det er modsat også vigtigt at han får mælk (kalk) nok til sine knogler. Så var det mit barn ville jeg give ham mælk sen aften, så han fik de 3 mælkemåltider dækket ind og derefter ville vi så alle kunne sove til næste morgen - dejligt! :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og hvad er så grænsen, hvornår har han fået nok? Jeg synes som udgangspunkt ikke at han skal indtage under 500ml dagligt. Gør han det, så vil det være relevant at tale med jeres læge om nødvendigheden af et kalktilskud. Det er en lægelig vurdering.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.