Svar: Utrøsteligt spædbarn hver aften - 2
Hej igen
Det vil være rigtig godt, hvis du kan svøbe din datter, det at være svøbt vil hjælpe hende til at holde fysisk sammen på sig selv og hun vil føle sig beroliget. Det vil minde om at blive holdt i din favn og vil gøre skiftet fra favn til lift/seng mindre.
Det er helt naturligt at hun har brug for at føle sig omsluttet, det kender hun fra tiden i din mave. Hver gang hun sparkede stødte hun ind i noget og samtidig er det dejligt for hende at være i din favn, fordi hun der kan fornemme din vejrtrækning, høre og fornemme din hjerterytme osv. Det er vigtigt at du sørger for at hun, når hun har spist og skal sove, stadig har samme trygge fornemmelse.
Jeg vil anbefale dig at du starter med at amme hende, derefter skal du skifte hende, så hun vågner lidt op til dåd igen og så skal du amme hende igen. Am hende evt. fra samme bryst, så hun spiser godt og effektivt på en side, am i en anden stilling, så hun stimulerer og tømmer brystet bedst muligt. Når du skifter hende skal du svøbe hende i et klæde og når du ammer hende igen, skal hun således ammes ...
... imens hun er svøbt. Du kan her, ved anden amning også vælge at lægge dig med hende og amme hende i søvn liggende - netop fordi hun så får din nærhed og fysiske kontakt og hun må gerne ammes i søvn!
Vær meget opmærksom på, hvor du holder dine hænder, når du ammer hende. Det er vigtigt at du, når du støtter hendes hovede, ikke holder på bagsiden af hovedet, men holder din hånd i hendes nakke. Hvis du holder dine hænder på hendes baghoved, så vil hun føle at du presser hende mod brystet og så vil hun protestere og være som en flitsbue. Det er vigtigt at du holder hovedet og hjælper hende på rette vej til brystet, men det er vigtigt at du ikke presser hende. Igen kan det være en god idé at du lægger dig ned og ammer hende, fordi presset på hovedet forsvinder, når du ammer på denne måde.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan overveje om det kunne være en idé for jer med en bamse der kan afspille hjertelyd. Det kan nogle gange virke beroligende og gøre at barnet bedre sover videre for sig selv, når det sover alene ...
Jeg håber at du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Diarré
Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.
Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.