Svar: Trøske - 11 mdr.
Hej med dig
Trøske er en betændelse i munden og det skyldes svamp. Mange børn vil derfor også have svamp i bleområdet og det er vigtigt at din datter bliver behandlet. Hvis hun har trøske i munden og evt. igennem hele systemet, så vil hun naturligt blive mere ked af det, uoplagt, vil have ondt når hun spiser osv.
Trøske ses som hvide pletter på tungen, i ganen og på det indvendige af kinderne. Hvis man prøver at pille de hvide pletter af, vil slimhinden under være rød og det kan bløde. Man kan godt forsøge at behandle 1-2 dage med dansk vand, men hvis det ikke hjælper bør hun behandles med et svampedræbende middel, som I får på recept hos lægen.
Du skal som sagt være opmærksom på at det kan være nødvendigt at behandle hende i bleområdet også. Derudover skal du også være opmærksom på at du selv skal have behandling da du ammer. Svampeinfektion i brystet kan ødelægge enhver amning og kan være utroligt smertefuldt og I kan blive ved med at smitte hinanden, så I skal begge behandles.
Trøske smitter og hun vil smitte via sin mund til ...
... sutteflasker og almindelige sutter. Det er vigtigt med en god håndhygiejne, du bør vaske dine egne og hendes hænder før og efter du renser hendes mund og hvis hun bruger sut eller flaske, skal du være ekstra omhyggelig med rengøring og kogning. Kog gerne sutten i 10 minutter, så svampen bliver slået ihjel - en skoldning vil ikke være nok. Hun skal have en ren sut daglig og du skal undgå at putte hendes sut i din egen mund. Det kan være nødvendigt at købe nye sutter, når behandlingen er over.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hun må normalt godt komme i institution, men man skal være meget opmærksom på at andre børn naturligt kan blive smittet, når de sutter på legetøj eller kommer til at låne hinandens sutter ... Det kan være nødvendigt at dagplejer eller pædagog behandler med svampemiddel i institutionen, du må kontakte dem og høre om de har regler omkring dette - ofte ordineres at det skal gøres 6 gange i døgnet - og altså også om dagen, hvor hun så ikke er hjemme ... Man skal naturligvis her også være ekstra opmærksom på hygiejnen.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.