Svar: Alternativ til sveskemos
Hej med dig
Som udgangspunkt vil de fleste typer af frugtmos virke afførende, dog ikke banan. Men du kan give mos af f.eks. blommer, abrikoser og ferskner.
Også bærmos af forskellig slags kan forsøges - det kan være jordbær, hindbær, skovbær eller lignende. Generelt gælder at det er godt at variere mellem forskellige typer af frugt og bær. Du kan lave frugt- og bærmos selv, eller du kan købe det på glas.
Derudover er det en rigtig god idé at du giver din datter de grovere grødtyper som havregrød, øllebrød og flerkornsgrød, da det også er med til at holde maven naturligt igang. Det er her en rigtig god idé at du kun giver grød to gange dagligt - morgen og eftermiddag.
Til frokost og aftensmad, vil det være super med grøntsagsmos med kød eller fisk og du må gerne begynde at bruge lidt sovs, det er også med til at smøre og gøre maden mere ...
... fordøjelig. Lav mos af alle slags grøntsager, også rodfrugter og brug også gerne kål og milde krydderier - igen med til at holde maven igang naturligt.
Mad i hånden er også vigtigt, det at din datter får noget at sutte på, tygge på og opbløde med spyt er vigtigt. Det styrker hende mundmotorisk, men det at sutte, sætter gang i både spytsekretionen og også i tarmperistaltikken.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Væske er vigtigt og det er godt, hvis du ud over at sikre din datters behov for mælk (amning eller flaske med mme) også giver hende vand. Vand serveres til alle måltider og som tørstslukker mellem måltiderne.
Og så skal hun mobiliseres, det er vigtigt at hun bruger sig selv motorisk, fordi det også sætter gang i maven. Du må gerne hjælpe hende med at trille rundt, krybe over gulvet, cykle med hendes ben osv.
Håber at du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke med hende :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.