Svar: Feberkramper - vi føler os svigtet af sundhedsvæsenet
Kære desperate mor
Tak for dit brev - som jeg håber andre vil læse og måske lære af - for der er naturligvis et eller andet galt, når man som forældre gentagende gange giver udtryk for sin bekymring og gentagende gange ikke føler sig mødt og ikke bliver taget alvorligt. Det er ikke okay, at I føler jer svigtet og det er ikke i orden, at du ikke føler dig hørt og hjulpet.
Det er godt at jeres læge reagerer og nu har lavet en henvisning til en speciallæge - I har ikke gode erfaringer med den børneafdeling I tidligere har været på og da vi har frit sygehusvalg i Danmark, så synes jeg faktisk I skal tale med jeres læge om at blive henvist til en afdeling, som vi tage jeres drengs hyppige anfald af feberkramper alvorligt. Hun/han må have en idé om, hvor I landet man vil kunne undersøge og rådgive jer bedst.
Jeg er helt enig i at jeres dreng bør undersøges. Det er korrekt at feberkramper som udgangspunkt ikke er farlige og selvom det kan være utrolig voldsomt og vare længe, så er det ofte noget barnet vokser fra - der er dog, så vidt jeg ved, en svag risiko for at barnet kan udvikle epilepsi senere, selvom risikoen ikke er stor, så er den tilstede og det at jeres drengs krampeanfald bliver værre og værre for hver gang - det ...
... kræver undersøgelse.
Jeg er ikke børnelæge, men jeg er mor og hvis det var mit barn, så ville jeg bede om at få mit barn udredt og også bede om at få lov til at tale med nogen, som kunne vurdere, om der her kunne være tale om epilepsi - i min verden synes det relevant at få jeres dreng grundigt undersøgt, herunder scannet og lavet EEG. Det kan godt være at han ikke har epilepsi, men han og I har krav på at han bliver undersøgt grundigt.
Hvis I har nogen som helst mulighed for at filme et anfald, når det opstår vil det være rigtig godt, fordi lægerne så har noget helt konkret at se på. Jeg ved godt at det er svært, for når det sker, er du naturligvis koncentreret om dit barn og ikke om et kamera - men prøv om det kan lade sig gøre - evt. med mobilkamera, så I har noget at vise lægerne.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg håber I kan bruge ovenstående videre, om ikke andet til at vide, at jeg også ville kræve mit barn grundigt undersøgt. Du er på ingen måde hysterisk eller emsig - du er en naturligt bekymret mor, der vil dit barn det bedst og naturligvis har I krav på at få en ordentlig behandling af sundhedsvæsenet.
Skriv meget gerne tilbage til mig, hvordan det videre går jeres dreng :)
Rigtig meget held og lykke - og stort knus fra mig til dig!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Bad, de første gange
Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.
Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:
- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.
- Det er en god idé at tilbyde barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.