Brev:
Får han mon nok mælk?
Kære Helen,
TUSIND tak for dine råd. Vi har været super glade for madplanen til vores lille søn, der nu er lidt over 9 mdr gammel. Hans søvn er nu endelig ved at falde på plads. Og det er dejligt for hans mor :o)
Jeg skriver til dig igen, fordi jeg er lidt bekymret for, om han får mælk nok. Han er blevet så dygtig til pincetgrebet og spiser rigtig flot selv. Og vil helst selv nu. Så grød kan vi godt droppe i øjeblikket. Vi laver det stadig til ham, og han tager imod nogle få skefulde, men så lukker han munden.
Amningen er ved at være et overstået kapitel, da han mere eller mindre afviser det hver gang. Jeg har, som du anbefalet, kun ammet ham om eftermiddagen, til aften og 1 gang om natten. Men nu vil han kun tage fat sådan rigtig den ene gang om natten. Jeg er derfor i tvivl om, han får mælk nok.
Han får lidt yoghurt om eftermiddagen efter ...
... luren og nogen gange som dessert om aftenen. Ost kan han simpelthen ikke lide. Jeg har prøvet alt muligt forskelligt, men han nægter simpelthen. Og han er ellers ikke kræsen. Spiser feks alle mulige slags bønner med stor tilfredshed. Vi har prøvet at putte mælk i havregrøden om morgenen og tilbyder ham mælk af kop, men det er jo slet ikke i de mængder, han plejer at få. Og så drikker han max 100 ml vælling, når vi putter ham. Der plejer jeg at amme ham bagefter, men det afviser han nu.
Jeg vil ikke ridse madplanen op, da vi følger den, du sendte os. Problemet er, at han bare ikke spiser så meget, som du beskriver og har ikke gjort det i et par uger. Dvs kun 1 til 2 amninger i døgnet, 100 ml vælling og ca 1/2 dl yoghurt på et døgn.
Hvordan får jeg mere mælk i hans kost? Er der overhovedet grund til, at jeg skal bekymre mig?
Mange hilsner fra
Annemarie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.