Brev:
Problemer med den 3. lur
Hej Helen
Jeg har fulgt med i brevkassen siden min datter blev født og har haft utrolig stor glæde af dine svar til andre.
Jeg har en datter på 5 måneder (født 16.09.10). Lidt historie om hende: Hun vejede 2900g og var 48 cm lang da hun blev født (fødslen gik efter bogen og tog ca. 14 timer) og vejer nu 7300 g og er 65 cm lang. Vi går til kiropraktor med hende, da hun havde lejringsbetingede "skader" efter at have været klemt inde i min mave. Kiropraktoren siger at hun har utroligt mange spændinger i kraniet, nakke og lænd. Hun har siden fødslen haft meget svært ved at falde til ro og sove.
Vores dag ser pt. ca sådan ud:
Mellem 7.00 og 8.30: Hun vågner.
Hun er nu vågen ca. én time før hun igen viser tegn på træthed. Jeg ammer hende og ligger hende ud i barnevognen og sove (mellem 8.30 og 9.30).
Efter (2,5 - 3,5 time): Hun vågner fra luren.
Hun får nu enten rismels- eller hirsegrød med frugtmos (Hun spiser ca. 1/2 - 1 dl). Vi leger en lille times tid.
Hun viser nu igen tegn på træthed. Jeg ammer hende og ligger hende igen i barnevognen.
Nu sover hun mellem 1 og 2 timer. Når hun vågner ammer jeg hende igen.
Hun får grøntsagsmos ca. 17.30 (Her spiser hun også ca. 1/2-1 dl) og efter 1/2-1 time ammer jeg hende igen.
Eftermiddagene er lidt svære for os. Hun bliver træt sidst på eftermiddagen, men jeg kan ikke få hende til at sove.
Jeg har prøvet at lægge mig i sengen sammen med hende (og ...
... amme her), jeg har forsøgt at gå med hende i barnevognen (her skriger hun hysterisk indtil hun bliver taget op), sidde med hende i armene og vugge hende i søvn (Så laver hun flitsbue og skriger hysterisk).
Hvis hun ikke får denne eftermiddagslur resulterer det i at hun bliver totalt overtræt ved 18-tiden og så er tiden lang til hun skal i seng. Hvis jeg nu bare kunne ligge hende i seng kl 18, ville jeg måske bare gøre dette, men det hele kompliceres af at hun KUN vil sove indendøres hvis jeg ligger ved siden af hende. Selvom hun sover tungt, vågner hun med det samme hvis jeg prøver at snige mig ud af sengen.
Nætterne er også lange. Hun vil have mad mindst hver 2. time (sådan har det været siden fødslen) og selv under de to timer mellem måltiderne skal hun lulles til ro og have sutten tit. Hun ligger ved mig hele natten og hendes far sover i stuen. Som du nok kan forstå, får jeg ikke meget søvn og er ved at være lidt tyndslidt. (Jeg er pt. i behandling for en fødselsdepression, hvilket yderligere nedsætter mit overskud en del)
Mit spørgsmål til dig er så, om du kan se om vi skal ændre lidt på rytmen eller hvad vi kan gøre anderledes for at hun kan få sin eftermiddagslur. (Det med søvnen om natten har jeg totalt opgivet - synes jeg har prøvet alt!!!)
Jeg håber at du kan se en sammenhæng i vores døgnrytne, selvom det hele virker lidt forvirrende (måske netop pga. manglende rytme).
Med venlig hilsen
Den Opgivende Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Ruskevold
Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.
Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.
Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.