Brev:
Sultent hjertebarn
Kære Helen,
Tak for dit seneste svar. Vi har ikke fået prøvet det ordentligt af endnu, for der skete en masse umiddelbart efter vi modtog det.
Sebastian fik konstateret to huller i hjertet og en forsnævring på lungepulsåren og blev opereret mindre end en uge efter. Der fik han lappet det ene hul samt lagt et bånd omkring lungepulsåren for at kompensere for det hul, der ikke kunne lappes i denne omgang. Den forsnævring, han havde fra naturens hånd, er efter lægernes mening det, der har gjort, at han var så sund og rask at se på, ingen havde forudset, at han skulle have hjertefejl.
Heldigvis er han kommet sig utrolig hurtigt efter operationen, selvom det var den helt store omgang, hvor de gik ind igennem brystbenet. Han tilbragte to dage på intensiv, tre dage på sengeafsnittet, og så blev vi sendt hjem. Det er godt tre uger siden nu, og han har det virkelig godt.
Vi er naturligvis rystede over at have en lille dreng, der uden vi anede det, viste sig at være så alvorligt syg, men det hjælper meget til at skulle bearbejde chokket, at vi kan se, at han har det strålende. Han triller om på maven uden at være generet af operationsarret, har fået mere farve i kinderne og har en glubende appetit – meget større end før. Han spiser mindst en halv gang mere til skemåltiderne (3 om dagen) og han har fået sat min mælkeproduktion op. Den øgede appetit betyder at han snildt kunne spise et eller to ekstra skemåltider om dagen, må han det, eller skal jeg bare ...
... give ham mælk, når han bliver sulten uden for ”spisetiderne”?
Han sover meget uroligt om natten (ligesom før operationen), er vågen mindst en gang i timen og spiser ca. hver anden time. Mange nætter er han meget urolig fra kl. 3 eller 4 men sover ind i mellem. Da han faldt 2 vægtkurver fra 3 måneders alderen til umiddelbart før operationen, lader jeg ham spise, selvom jeg godt ved, at det i princippet skal være slut med mælk om natten ved 6 måneder. Jeg synes, han skal have en chance for at indhente det forsømte, hvilket jeg fornemmer appetitten er et udtryk for. Er det forkert?
Jeg vil også spørge dig om din erfaring med koffein/chokolade og amning? Jeg mener at have bemærket, at Sebastians natteuro er mindre, når jeg lader være med at spise chokolade og/eller drikke kaffe og the om aftenen. Kan det passe, at det tager de 5-6 timer før det går i mælken, så det er det, han reagerer på ved 3-4 tiden om natten? Jeg vil jo nødig undvære min aftenhygge, men går det ud over Sebastians (og min) nattesøvn er det naturligvis slut med koffein og chokolade – indtil amningen er slut :o)
Jeg prøver at følge dit råd om at putte ham i barnevognen om dagen, men det går bare slet ikke. Når han sidder op, laver han flitsbue og skriger, til jeg tager ham op. Og lægger jeg ham ned skriger han også. Så nar han skal se verden, foregår det stadig fra slyngen eller min arm. Har du nogen fif her?
Jeg glæder mig til at høre dine tanker. God weekend,
Kærlig hilsen
Jenny
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Fødetaske
En fødetaske er den taske, som du skal bruge, imens du er på hospitalet, når du skal føde. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.
Til selve fødslen vil nogle kvinder medbringe tøj, som de kan føde i, hvor andre kvinder vil bruge det tøj, som man får udleveret på sygehuset. Det kan være rart, at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder