Svar: Fornemmelse for sult
Kære Pia
Nogle børn har meget svært ved at fornemme deres sult-mæthedsfølelse og det kan være svært at finde årsagen til dette ... der er dog ingen tvivl om at mange børn også nogle gange har tendens til at overhøre deres sultfornemmelse, fordi de er igang med at lege eller optaget af andre, mere spændende ting og det er helt normalt.
Det bedste I kan gøre er ikke at stille spørgsmål om hvorvidt jeres dreng vil have mad eller ej, men i stedet holde fast i helt faste spisetider. Han skal stadig have mange måltider i løbet af en dag.
En dag bør bestå af morgenmad, frokost og aftensmad og derudover bør han få noget at spise om formiddagen og om eftermiddagen. Du skal kalde på ham "kom skat, vi skal spise nu" og ikke diskutere det eller spørge ham - fuldstændig ligesom han bliver vænnet til i ...
... børnehaven "nu skal I finde jeres madpakker", "nu er der samling" osv.
Hans blodsukker falder, når han mangler mad og det er derfor han bliver irritabel, vredladen og motorisk urolig. Derfor er det også vigtigt at den mad I giver ham er noget som indeholder "langsomme kulhydrater" som groft brød, havregrød, havregrynsboller osv. Og sukker, saftevand osv. bør han ikke få - sukker optages direkte og hurtigt i blodbanerne, han får det kortvarigt godt, så falder blodsukkeret igen og det er atter galt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så det er normalt at en 3 årig ikke altid fornemmer sin sult og at I forældre er nødt til at servere mad for ham, også selvom han ikke beder om det. Hvorvidt det kan skyldes hans maveproblemer som lille tør jeg ikke sige ... :)
Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke med ham :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.