Annonce

Annonce

Svar: Stadig tidlige morgener


8. marts 2010

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Min umiddelbare tanke er at den rytme I har lyder helt fin. Jeg kan godt forstå at du gerne vil have en lidt længere morgen, men spørgsmålet er om ikke det vil ske stille og roligt mere eller mindre af sig selv, hvis du holder fast i den rytme og rutine I nu er ved at få skabt.

I princippet er det jo rigtig fint at starte med morgenmad kl. 07 og sove formiddagslur kl. 8.30, få frokost omkring 11-11.30 og så sove middagslur mellem 13.30-14. At han derefter de fleste dage kan springe den sene eftermiddagslur over, fordi han så sover til kl. 15 eller lidt derefter lyder fint. Det lyder som om at du er nødt til at være lidt fleksibel stadig væk og så arbejder tiden for jer :)

Det du måske skal prøve at arbejde på er afhængigheden af dig og dermed brystet om natten. Ernæringsmæssigt behøver han ikke længere bryst natten igennem. Hvis den sidste amning ligger kl. 21, så vil han måske have behov for en amning igen kl. 01 - men så kan han derefter undvære til næste morgen tidlig kl. 05, hvor han så måske netop via amning i din seng kan sove lidt mere end nu ... Du kan også forsøge om du ved at amme ham rigtig godt fra begge bryster kl. 24 kan være heldig at få det lidt længere søvnstræk netop mellem midnat og kl. 05 ... Alternativet kan far måske også give en flaske sen aften i håb om at lillebror så vil sove til næste morgen tidlig. Det vil i hvert fald gøre at du kan få sovet mere end du gør lige nu og så er det ikke helt så slemt at skulle tidligt op :)

Jeg synes det er meget fint at ...


Annonce

... du har ham i en sidebed, fordi du der kan amme ham rigtig godt og derefter putte ham tilbage i egen seng. Så han på den måde sove væk fra dig og ikke bare kan finde brystet selv i løbet af natten.

Når du ammer ham, skal du holde ham lidt til ilden og sikre dig at han bliver fyldt rigtig godt op. Gerne se om du kan få ham til at spise fra begge bryster, inden du putter ham i seng. Som det er lige nu, så lyder det som om at I begge falder i søvn og han ligger så og småspiser lidt hele natten igennem og I sover begge dårligt på den måde. Så prøv om ikke du kan sætte dig op, få ham til at spise effektivt og derefter putte ham tilbage i egen seng.

I stedet for brystet skal han så beroliges med dine hænder og kærtegn og det skal du så også overføre til ham når han ligger i sin sidebed. Han skal altså stadig mærke at du er der og du kan prøve at lulle ham videre i søvnen, men han skal ikke have bryst hele natten.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er fint at arbejde på at undvære amning nu, det bliver ikke lettere i 8-10 måneders alderen når han begynder at kravle rigtigt, tværtimod.

4 amninger dagligt er rigtig godt i denne alder og det vil meget fint kunne være amning aften, sen aften, tidlig morgen og inden middagslur.

Jeg håber du kan bruge disse tanker videre, jeg synes det lyder som om at det går bedre hos jer nu og som om at der er mere rutiner og struktur og det vil han respondere positivt på. Så det er altså amningerne natten igennem som du nu skal arbejde på at komme væk fra.

Rigtig meget held og lykke med det :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex

Allergi børn

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce