Annonce

Annonce

Brev:

Stadig tidlige morgener


8. marts 2010

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Stadig tidlige morgener

Hej Helen,

Tak for dit svar sidst. Vi har stadig en lillebror med en meget tidlig søvnfase, men tingene har rykket sig lidt, siden jeg sidst skrev, og jeg kunne virkelig godt bruge lidt input igen. Jeg har ikke haft overskud til at prøve at rykke på hans rytme – vi har bare hutlet os igennem, men nu er der vist kommet lidt mere styr på måltiderne, så jeg håber vi kan gøre et forsøg nu. Selvom jeg finder mange brugbare betragtninger i din brevkasse, ville det virkelig være guld værd, hvis du ville kigge lidt på denne rytme:

Nu vågner han for det meste ved 4:30 tiden, bliver ammet og så står vi typisk op ved 5 tiden, hvor han bare er i hopla (det er mor dog ikke) Far og storebror kommer dryssende mellem 5.30 og 6:30. Tror storbror er påvirket af at der er liv i huset. Storebror og far kører hjemmefra ved 8:30 tiden, og her må jeg putte den lille til lur – det er kun fordi de andre er her, at jeg kan holde liv i ham så længe. Tager de tidligere af sted, er jeg typisk også nødt til at lægge ham tidligere. Han er helt færdig.

Han spiser morgenmad sammen med os ved 7 tiden. Han sover så en lidt længere lur om formiddagen fra kl. 8:30 altså (ammes måske, hvis han vil). Ved 11 – 11:30 tiden frokost og ved 13-14 tiden amning (hvis han vil) + eftermiddagslur (tidspunkt afhængig af længden på formiddagsluren, men vi henter ofte storebror ved 13 tiden, så her er han næsten altid vågen)

Sover han til omkring 15 eller senere, er der ingen sen eftermiddagslur. Frugt og evt. lidt brød mellem 15 og 16 og amning ved 16 tiden, hvis han ikke har fået inden lur, og hvis han vil (ja, som du måske kan se, vil han tit ikke ammes)

Vi spiser 17-17:30 (lidt tidligt, men det har vi gjort siden storebror har skippet middagsluren). Det er svært at holde ham vågen til kl. 19, men vi prøver ...


Annonce

... og takket være storebrors tilstedeværelse, lykkes det for det meste – dog er han ofte for træt til at ammes. Så ammer jeg ham, når jeg går i seng ved 21 tiden i stedet.

Han har indtil nu sovet ved siden af mig i sådan en bedside ting, men han vågner en del, skal ammes igen over midnat og vågner flere gange i løbet af natten, hvor kun trøst ved brystet virker. Hvor meget han spiser, er jeg lidt i tvivl om(læs: jeg er lidt rundt på gulvet) – tror kun det er ved midnat han egentlig tager sig en ordentlig tår. Vi har lige prøvet at lægge ham på eget værelse, i håbet om at jeg ikke vågner så mange gange, men det gik helt galt, og jeg har ikke rigtig mod på at fortsætte. Jeg var inde hos ham et utal af gange og han var meget mere ked af det, end han plejer at være.

Jeg tror snart han kravler og synes jeg kan mærke lidt begyndende seperationsangst, så måske det er et uheldigt tidspunkt for ham?

Det går bedre med maden, morgenmaden går det fint med, grøntsagerne er det så som så med, men jeg er holdt op med at give ham andet i stedet – nu er det take-it-or-leave it, hvilket jeg nok skulle have gjort fra starten af. (det var bare svært, når jeg gerne ville være sikker på han var fyldt op til natten)

Så altså, som ovenstående kører rutinen nu, men jeg har jo stadig et spinkelt håb om, at vil kunne sove lidt længere om morgenen. Han sover vel 3-4 timer sammenlagt om dagen, hvilket vel også er i orden. De gange han sover mindre, kompenserer han dagen efter med lidt længere lure, i stedet for at kompensere om natten. Så eftermiddagsluren kan godt variere og her ville jeg godt kunne rykke lidt på ham, men jeg har meget svært ved at rykke på formiddagslur og aftenputning, som tingene er nu – her føler jeg virkelig vi overskrider hans grænse.

Har du et par betragtninger til mig?

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Proprioceptive sans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...

Læs mere i Babylex

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annonce