Svar: Plan for natten?
Kære Stine
Det lyder helt relevant med 4 amninger dagligt, liggende tidlig morgen, inden middagslur, aften og sen aften - så det er amningerne midt nat du slipper for :)
Det kræver naturligvis at du sørger for at Jonathan får mad og væske nok i løbet af dagen og at han er i stand til at sove uden at være afhængig af brystet i munden - men det lyder som om at du allerede har disse overvejelser med dig og udgangspunktet for at det skal lykkes at lære ham at sove uden bryst om natten er derfor rigtig godt.
Han har også lært at sove uden at få sut hele natten og når du har ammet ham godt, så sover han faktisk ofte til næste morgen tidlig ... der er altså fremgang at spore hos jer :)
Det lyder som om at han tisser rigtig meget sen aften og jeg tænker at du måske skulle acceptere at han lige nu har behov for en skiftning der og så udnytte dette. Normalt er det naturligvis godt, hvis han kan sove videre, men lige nu lyder det som om at hvis han skiftes og vågner lidt af det, bliver ammet rigtig godt så vil han derefter kunne sove uden problemer til næste morgen tidlig. Mit råd til dig er derfor at du lige nu gør en dyd ud af nødvendigheden og indfører en skiftning og derefter amning sen aften, hvorefter han så sover til morgenstunden og ammes igen.
Det handler overhovedet ikke om at du "er for svag til at holde ud" eller at han er udspekuleret og lærer at "bliver han ved kommer han op til sidst" sådan fungerer tingene ikke. Han har bare en lidt svær alder lige nu, hvor han på en gang øver sig i at undvære mor og modsat derfor også har lidt ekstra behov for mor/fysisk kontakt og nærhed. Det kan godt ske at børn i denne alder derfor ...
... søger brystet lidt ekstra, når roen skal falde over dem og det er jo sådan set okay. Det er bare vigtigt at mælkeindtaget ikke fylder så meget, at det fjerner lysten og pladsen til anden mad.
Så prøv om du kan amme ham aften og sen aften og tidlig morgen og inden middagslur. Og vågner han så kl.22 og er nødt til at blive ammet igen, så må du gøre det. Pyt med det, så får han måske lige det døgn 5 amninger i stedet for fire og det er okay :)
Det kan også være at han sagtens kan undvære brystet men har brug for at mærke at du er der, har brug for at du holder dine hænder på ham, kærtegner og beroliger ham, måske har han endda brug for at du tager ham op, får ham til at falde til ro og derefter putter ham igen. Det kan være helt okay at holde fokus på at hani første omgang skal lære at finde roen uden at få mælk og derefter skal blive liggende i sin seng. Det kan således være helt okay at tingene sker lidt i etaper.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I stedet for at bære rundt på ham, så kan du måske også nogle gange lægge dig med ham - ikke amme ham, men for at give ham tryghed og nærhed. En anden mulighed kunne være at fjerne tremmesengens ene side og koble hans seng sammen med din. Så kan du ligge i din seng og han kan ligge i sin seng, du kan berolige ham med en hånd på brystkassen, holde ham i hænderne osv. så han mærker at du er der, men samtidig lærer at sove for sig selv og uden at få mælk ...
Så slip den dårlige samvittighed, hvor du føler dig svag og lyt i stedet til dit hjerte og det der føles rigtigt. Det er altså ikke så tosset Stine og du når meget længere, hvis du føler at det du gør virker rigtigt :)
Knus herfra, håber du kan bruge ovenstående lidt videre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Babymassage
Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.
De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.
Børn har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.