Brev:
Vil slet ikke spise skemad ...
Hej Helen
Tak for svar om Lærke og mad, men det går desværre ikke bedre. Faktisk lidt værre og jeg har brug for lidt retning. Lærke vil nu slet ikke spise skemad. Det har stået på de seneste 5 dage.
Jeg forsøger at gøre som du sagde med at tilbyde hende mere voksenmad, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal få hende til at smage det. Hun nægter at åbne munden, når jeg tilbyder hende noget og når jeg så med list får en skefuld i hende, så bliver hun meget gal. Jeg har derfor holdt pause fra skemad de sidste 3 dage. Det eneste jeg har tilbudt hende er havregrød om morgenen. Det har hun heller ikke villet spise før i dag, hvor hun spiste ca ½ deciliter. Dejligt. Det håber jeg bliver ved.
Ellers er det eneste hun vil have rugbrød, som hun selv putter i munden. Jeg forsøger at variere pålægget som torskerogn, leverpostej og smør helt tyndt, men det er også den eneste variation. Jeg har forsøgt at ligge kogt gulerod, blomkål, pasta, banen, fersken, frikadelle osv. foran hende, men hun smager ganske enkelt ikke på det. Jeg kan ikke få lov til at putte noget i munden på hende. Heller ikke rugbrødet. Det er selvsagt heller ikke for meget hun spiser af det, da meget jo bare bliver smuldret ...
... og tabes på gulvet.
Min tanke er umiddelbart, at jeg bare skal blive ved med voksenmaden og vente til hun pludseligt er klar til at smage på mere forskelligt. Ind imellem vil jeg forsøge at tilbyde lidt grød og mos og se hvordan det går. Men er det ok, at hun kun får rugbrød, lidt frugtmos, mme, vælling og lidt havregrød? Jeg har regnet sammen, at hun får næsten 800 ml mme og vælling i døgnet. Det er selvfølgelig alt for meget, og jeg vil prøve at skære det ned ved at tilbyde hende mad før flasken. Har du nogle gode ideer til, hvordan jeg kan gøre det? De fordeler sig sådan:
150 ml. før eftermiddagslur ca kl. 14
150 vælling kl. 18.30
150 mme før putning 19.30
150 mme ca kl. 23
200 mme ca kl. 2
Det er nok flasken før putning, jeg vil se om hun kan undvære først. Den er jo ret tæt på vællingen. Men jeg er selvsagt nervøs for om hun kan leve af den smule rugbrød hun ellers spiser. Men hun spiser vel, hvis hun er sulten? Eller hvad?
Jeg har prøvet mange gange, at hun nægter at spise den mad jeg tilbyder hende, men forsat pylre og virker sulten. Når jeg så giver fortabt og tilbyder hende flasken, spiser hun grådigt.
Håber du har nogle gode råd.
Hilsen Lærkes mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Morgenmad og børn
Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.
Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...