Svar: Søvn om dagen - 5 mdr.
Hej med dig
Hvis din datter skal have allomin fast i løbet af dagtimerne, hvor hun er i dagpleje, kan du så ikke sætte en kasse med mme hos dagplejer, så hun selv kan blande den flaske, som din datter har behov for? På den måde får din datter en frisk lavet flaske og det er faktisk det bedste for hende.
Alternativet er at du koger vand og blander mme som hun så får med hjemmefra. Det skal så transporteres koldt og sættes på køl med det samme og varmes op inden de skal gives. Da erstatningen ikke bruges med det samme, så SKAL vandet koges først.
Med hensyn til søvn, så lyder det jo ikke som om at din datter sover for meget om dagen, men måske handler hendes vægring om at skulle sove om aftenen i stedet om, at hun sover sin sidste lur sent på dagen og derfor ikke er træt nok til at sove, når du forsøger at putte hende ...
Det er dejligt at hendes mave lyder til at fungere lidt nu, det betyder nemlig at du vil kunne begynde med lidt skemad og jeg tænker at I takt med at du kommer igang med dette, så vil I naturligt også få lidt mere rytme på dagen og det vil alt sammen spille ind på hendes nattesøvn. På sigt arbejder tiden altså for jer, så selvom du skal starte stille og roligt op med anden mad, så er det måske ved at være tiden du gør et forsøg - i hvert fald i løbet af de næste par uger :o)
En plan for dagen kan se således ud:
Tidlig morgen 06: Ammes/flaske og sover lidt videre
Formiddag 9-9.30: Ammes/flaske og puttes til formiddagslur
Frokost 11.30-12: Forsøg med lidt grød af ris, majs, hirse, evt. med lidt frugtmos som topping (hold igen med banan, som kan virke forstoppende), vand af kop.
Ammes/flaske og puttes til middagslur ca kl. 13, tidspunktet variere efter hvor ...
... lang en formiddagslur hun har sovet
Eftermiddag 16.30: Ammes/flaske
Powernapper, sover sin 3 lur
(Aften 18: Grøntsagsmos, vand af kop. Dette måltid venter du lidt med, start om dagen først, lad hende vende sig til det og når du føler hun er parat, så øger du hende til to gange dagligt. Det er bedre at give hende ½ dl. 2 gange dagligt end 1 dl. på en gang netop for at holde gang i maven)
Ammes/flaske og puttes til natten ca kl. 20 tidspunktet varierer igen efter hvor sent den sidste powernap om eftermiddagen har ligget
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Sen aften/tidlig nat 23-01: Ammes/flaske. Måske kan hun springe mælk over midt nat, måske kan hun ikke og det er okay.
Jeg er ikke helt klar over hvor meget du ammer og hvor meget du giver flaske, derfor har jeg skrevet begge dele i planen. Hvis din datter skal i dagpleje inden for nærmeste fremtid, så vil det være relevant at hun får flaske i løbet af dagen og derfor er dette med i planen.
Børn er forskellige og nogle børn sover kortvarigt i løbet af dagen, men sover så længere om natten. Andre børn sover mere fordelt ud over hele døgnet og sådan er det. Det vigtigste er at barnet får sovet og at barnet trives og har det godt.
Din datter er ikke udspekuleret eller beregnende, hun tænker ikke 'hvis jeg nu græder lidt ekstra, så tager min mor mig nok op' - det er et helt naturligt behov at kome op når man er ked af det og hun forstår ikke at udnytte dette bevidst. Når børn græder, så er det for at fortælle os at noget ikke er som de skal være, kunsten er så at finde ud af, hvad det er der er galt :o)
Hos jer tror jeg det handler lidt om den manglende plan og struktur på dagen og jeg håber derfor du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.