Brev:
Aftensmad - 20 mdr.
Hej.
Jeg har tvillinger på 20 måneder og de har det godt. De er nogle selvstændige livlige og temperamentsfulde børn der holder os til ilden!
Indtil jul sidste år fik de mad af os - dvs. vi øste mad op på skeen eller gaflen, som vi så gav dem ind i munden. Når vi fik mad de selv kunne fange, som f.eks. frikadeller fik de lov til selv at styre gaffel og tallerken.
Det var så fint nok, men ved juletid besluttede de begge to at de nok kunne selv. Helt selv. Vi måtte overhovedet ikke holde gaflen. Fint med mig, det er jo en naturlig udvikling og pyt med at det sviner, det rydder vi bare op.
Men! Siden de nu er begyndt selv at styre gaflen, så er det bestemt ikke alt der ryger ind. Retter de før elskede som f.eks. lasagne vil de overhovedet ikke smage på nu. De tager kun det fra tallerkenen de kender og ignorerer helt alt andet.
Jeg synes godt nok de spiser meget ensidigt. Jeg er imod at lave ...
... speciel børnevenlig mad hver eneste aften, for dels ønsker min mand og jeg ikke at spise boller i karry hver uge, dels kan jeg alligevel ikke være sikker på at de gider spise deres livret - det skifter hele tiden.
Så rigtig mange aftener spiser de enten kun lidt, ingenting eller kun en slags af det der ligger på tallerkenen.
Jeg har prøvet at tilbyde rugbrød, hvis det var tydeligt, at de ikke kunne lide maden. Prøver de at smage, men kan ikke lide maden, så får de rugbrød. Men de gider ikke engang prøve nu, og spiser de ikke aftensmad, så får de ikke mere den aften.
Jeg vil gerne høre om jeg skal være bekymret, om det bare er en fase? Skal jeg regne med at de begynder at spise mere varieret med tiden, eller er det for sent nu - får jeg megakræsne børn? Og er der noget jeg kan gøre for at opmuntre dem til at prøve at smage uden at presse dem?
En mor, der snart er træt af at lave mad der bliver smidt ud...
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.
Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...
Viden om børn:
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.