Brev:
Motorik - 13 mdr.
Kære Helen.
Emil er nu snart 13 mdr. Han er en dejlig, interesseret, glad og snakkende dreng. Spiser nærmest alt der bliver serveret for ham og sover fra 19 aften til 7-7.30 næste morgen, medmindre han skal tidlig op og i dagpleje.
Emil har ikke været så hurtig fremme rent grovmotorisk. Til gengæld har han altid været meget snakkende og god til at sidde og koncentrere sig om sit legetøj. Indtil han var næsten 11 mdr. sad han kun og kom ingen vegne. Han begyndte så at ”numse” sig af sted, hvor han bruger armene til at trække sig frem, samtidig med han svinger numsen fra side til side og glider med benene hen over gulvet. Han har aldrig været glad for at ligge på maven, og ofte har han kunne være sur i op til 10 min bagefter han har ligget 30 sekunder på maven. Så derfor har vi aldrig været gode til lade ham ligge på maven, og det er højest sandsynlig også grunden til han aldrig har lært at kravle.
Han vil enormt gerne stå ved noget (bord, mor og far, stole osv.). Han kan sagtens stå selv, hvis han bliver gjort opmærksom på at vi ikke har ved ham. Og Han kan også finde ud af selv at sætte sig, hvis han synes det bliver for farligt. Det sker med et ordentligt bump. Hvis ...
... vi har ved ham, kan han godt finde på bare at falde og dingler af sted.
Her tænker jeg om vi kan hjælpe ham med at lære selv at komme op at stå? Når han sidder på numsen, tror han bare at han kan strække benene ligesom når vi hjælper ham. Han har jo aldrig lært det med at komme op på knæ, hvilket vel er den rigtige måde at gøre det på? Han kan stadig heller ikke komme fra liggende og op at sidde. Han vender sig højest om på maven og bliver sur. Hvordan kan vi støtte ham bedst i det? Det bekymre mig også om han kan få dårlig ryg, når han ”sidder” så meget som han gør. Der er jo en del belastning på den lille ryg dagen igennem?
Emil er også en del ”morglad” for tiden. Er normalt meget glad for sin far, men i disse tider, vil han hænge på mig konstant. Der er dog ikke noget når de er alene eller han er i dagpleje. Kan det have noget med hans udvikling at gøre? Jeg har lagt mærke til at han er begyndt at pege på alt og munden står ikke stille på ham. Jeg giver ham alt den tryghed og kærlighed han brug for. Han har også været rigtig meget syg lige siden han startede i dagpleje i november.
Håber du kan hjælpe mig lidt til hvordan vi kan støtte Emil.
Mange hilsner Mona
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.