Svar: Hyppig amning om dagen og mme
Kære Lea
Det at du ammer hyppigere om dagen og er meget opmærksom på at fylde din dreng rigtig godt op i dagstimerne, er nok årsagen til at han ikke vågner så hyppigt om natten. Hvis du om dagen i øjeblikket kun ammede hver 3-4 time, så ville han sandsynligvis vågne hyppigere om natten, netop for at få sat din mælkemængde op.
Du formår altså ved den hyppige dagsamning at øge din mælkemængde og sikre ham tilstrækkeligt indtag til at kunne sove lidt mere sammenhængende om natten :o)
Jeg kan dog godt forstå at du synes det er hårdt at amme hver 2 time eller mere hele dagen igennem og da jeg ved fra dine tidligere breve, at du gerne vil kunne supplere din amning med en flaske en gang imellem. Derfor er det helt fint, hvis du tilbyder din dreng en flaske i løbet af dagen, for at se om det kan give lidt mere ro og måske en lidt længere middagslur ...
Du bør ikke give ham vælling eller skemad før han er 4 måneder, men derefter kan du godt forsøge med lidt af begge dele. Du kan dog også sagtens bare forsøge at supplere med lidt almindelig modermælkserstatning (eller tilskudsblanding -type 2 fra fire måneder), da det godt kan ...
... mætte ham mere end modermælken.
Det er sådan at modermælkserstatning er længere tid om at blive fordøjet i barnets tarmsystem og derfor mætter lidt mere end modermælk - også selvom du vælger helt almindelig erstatning. Det er blandt andet også derfor at børn der får modermælkserstatning ikke spiser så hyppigt som børn der bliver ammet. Halveringstiden for brystmælk er mindre end 48 minutter, hvor det for modermælkserstatning er 78 minutter.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis du vælger at supplere med en flaske mme om dagen, så vil det stadig være rigtig godt at du starter med at amme din dreng, så han får stimuleret dig og din mælkedannelse og så kan du supplere med lidt ekstra på mme inden han f.eks. skal sove, for at se om han så tager et lidt længere søvntræk.
Husk at jo mere mme du giver, jo mindre modermælk vil han drikke hos dig og jo større risiko er der for at din egen mælkeproduktion nedsættes. Det gør ikke noget, hvis du har det rigtig fint med at kunne give flaske og det er dit ønske, det kan være et helt reelt valg. Men du skal naturligvis vide, hvad det er du vælger :o)
Jeg håber ovenstående hjælper lidt på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Insemination
Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.
Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.
Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!
Hilsen drengens forældre