Svar: Far må ingenting
Kære fortvivlede mor
Jeg tror nu ikke at du skal være så fortvivlet, snarere glæde dig over at du har en sund og stærk pige, som fint giver udtryg for hvad hun kan lide og hvad hun er tryg ved:o)
Din datter har været vandt til at det var mor, som tog sig af det omsorgsmæssige, fra hun var helt lille og derfor er hun mest tryg ved at det er dig der gør det. Det er kun naturligt.
Jeg tror ikke at I skal presse igennem at far skal overtage alle disse ting. Hvis jeres datter føler sig presset til at føle anderledes end hun gør, vil hun holde endnu mere fast i at mor skal. Derved skabes nemt en konflikt.
Din datter er så gammel nu at hun godt kan forholde sig til en forklaring. Hvis du f.eks. har behov for en 'friaften' og gerne vil have at det er far som f.eks. putter hende i seng, så synes jeg at du skal sige det til din datter. Altså melde klart ud. Det kan du gøre ved at ...
... sige til din datter: 'i aften skal jeg lavet noget, så i aften putter far dig. Jeg ved godt at du gerne vil have at det er mig der gør det, men så putter jeg dig igen imorgen'.
Hvis din datter protesterer, så må du høre på hende og respektere hende ønsker og vilje, men det er ikke det samme, som at give efter. Det er dog meget vigtigt at du så overholder aftalen om at du f.eks. putter næste dag.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det kan også være en god idé at far giver udtryk for at han gerne vil noget med jeres datter. Der er ikke noget i vejen for at far siger: 'må jeg ikke godt putte dig, jeg vil så gerne'. På den måde får jeres datter også et indtryg af at far gerne vil og måske giver hun ham så lov. Hvis hun ikke vil og fastholder at det skal være mor, så må man et eller andet sted respektere dette og så må far og datter finde andre gode måder at være sammen på.
Fortsat held og lykke til jer alle tre.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Tandbørstning
For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.
Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.
Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.
Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.