Svar: Spisevaner, morsyge mm
Kære Kristina
Tak for dit brev, det lyder som om at Freja har det rigtig godt og trives med dagplejen. Det er rigtig dejligt:o)
Det vil være en rigtig god idé at servere lidt mere mad om eftermiddagen for hende, det kan være en skål grød (havregrød eller flerkornsgrød), det kan også være en bolle med lidt smør, ost, måske lidt marmelade, banan, tykmælk eller lignende.
Derudover har rigtig mange børn glæde af at få lidt før-aftensmad. Det vil sige en tallerken med lidt grønt, det kan være ærter, majs, gulerod, peberfrugt, avokado eller lignende, som de kan gnaske i sig inden aftensmaden. Mange børn er faktisk rigtig sultne omkring kl. 17, det tidspunkt hvor vi ofte skal til at overveje aftensmaden og at tilbyde dem lidt grønt der, gør for det første at de på den måde spiser lidt mere grønt men samtidig behøver man så heller ikke være så bekymret, hvis der til aftensmåltidet glider mere pasta og kød ned end grønt ....
Hvorvidt du vil give din datter rugbrød imens hun sidder på gulvet og leger eller ej, er jo sådan set dit valg og afhænger helt af hvilke regler I har hos jer, hvad I tænker omkring opdragelse osv. Nogle vælger jo at lade barnet spise på gulvet mod at barnet ...
... så spiser, andre vil ikke have det sådan. Personligt synes jeg at børn skal spise ved bordet og ikke rende rundt med mad i hele huset eller spise på gulvet ... men nu bor jeg jo ikke hos jer:o)
Med hensyn til at spise med ske, så er de fleste børn omkring 16 måneder inden de mestrer dette. Det betyder dog ikke at I ikke gerne må forsøge, guide hende, vise hende hvordan. Men ellers vil hun fint kunne spise med en gaffel og det kan du sagtens lære hende med den alder hun har.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til morsyge, så handler det sandsynligvis om at I ikke er så meget sammen i hverdagen som tidligere og hun har derfor ekstra behov for at vide at du er der og ikke har forladt hende. Giv hende derfor så meget fysisk kontakt, nærhed, kram og kys som du overhovedet kan. Se det sådan at hun lige nu skal fyldes så meget op med 'mor' som muligt, så hun får et mor-depot at tære på. Pas på ikke at skubbe hende fra dig, bliv ikke irriteret, men være i stedet ekstra imødekommende, når hun søger dig. På den måde vil hun lettere slippe dig igen, men hvis hun mærker at du skubber hende fra dig, så bliver hun mere 'klistret'... :o)
Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god sommer til jer alle 3:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Håndudmalkning
Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.
- Begynd med at vaske dine hænder og klem en lille smule mælk ud af brystet, som kasseres.
- Malk ud i en ren skål, som mælken let kan sprøjtes ned i
- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.