Annonce

Annonce

Brev:

Vælling til natten, stadig uro i maven osv.


29. juli 2008

Alder:
4 mdr.

Vælling til natten, stadig uro i maven osv.

Hej igen Helen.

Jeg skriver til dig igen, da jeg faktisk har været rigtig glad for dine råd og syntes du er helt super. Jeg får mere ud af at skrive med dig end min egen sundhedsplejerske.

Min søn har hele tiden haft problemer med maven og at komme af med afføring. I de 3 første måneder hvor jeg ammede ham, havde han kun afføring en gang i ugen.

Vi begyndte derefter at supplere ham med mme og der var det stadig kun en gang i ugen. Nu hvor vi er gået helt over på flaske har han ca. kun 2 gange i ugen. Vi gav ham først blå allomin, men skiftede til nan, som du sagde - men det har stadig ikke hjulpet. Vi har givet ham mylicon dråber ved amningen og da han kom på mme, gav vi ham lactuloce, men stadig har det ikke hjulpet.

Nu har vi så talt med en lægen, som har sagt vi skal prøve med movicol - hvilket han skal have 1/4 brev af pr. døgn (morgen og aften). Den første nat hvor han fik dette havde vi givet ham 100 ml majsvælling og det gjorde at han lå meget urolig hele natten. Jeg kan give ham sutten MANGE gange og jeg tænker om det er fori han kan være sulten stadig? men jeg syntes ikke rigtig han gider at sige til mere, når han er sulten - jeg giver ham flaske ca. en gang hver 4. time og det er forskelligt hvad han spier, men for det meste kan han godt spise 200 ml af gangen andre gang er det kun 120 ml. Han ligger i gennemsnittet på ca. 880 ml pr. døgn - er det ok eller? Jeg tror han vejer 7 kg ud fra vores egen vægt.

Mit spørgsmål er også - når jeg giver ham sutten så mange gange hver nat - holder jeg ham så bare hen tror du - altså hvis han var sulten - men som sagt - han siger jo ikke ordenlig til - hvis jeg ikke giver ham sutten med det samme, så småbrokker han sig og hvis jeg slet ikke giver ham den, så biver han meget sur??

Ligger vælling tungt i maven - kan det være grunden til han sover mere urolig - har godt nok kun givet ham vælling 2 gange, men kan det være det eller kan det også være movicolen der gør det?

I stort set al hans vågen tid småbrokker han sig - det er ...


Annonce

... som om han kun vil være på arm - han kan ikke finde ud af at ligge og lege ret længe af gangen før han brokker sig og han ligger konstant og klemmer... Jeg er bare ve at være træt af at have en dreng der konstant brokker sig og når han heller ikke er nem at få til at sove - så er det virkelig hårdt.

Derudover er det stort set kun mig der kan ligge ham i seng om aftenen... hvis det er mig der har lagt ham i seng og han vågner igen og min mand giver ham sutten eller trøster - så bryder han ud i gråd og skrigetur lige indtil jeg kommer og tager ham, så falder han til ro igen... hvis det er min mand der skal ligge ham i seng, så skal han først have en skrigetur og kan nogle gang få ham trøstet, men som regel tager jeg ham og så falder han til ro igen - det er lidt hårdt at det kun er mig der dur - hvad skal vi gøre her...

Han er så også begyndt at falde i søvn, når han får flasken og jeg kan slet ikke vække ham igen for at få ham til at spise mere - det er vel ikke godt, at han vender sig til at skal falde i søvn hver gang han får flasken??

Jeg syntes ikke rigtig der er nogen rytme nu da min dreng er på flaske, det er svært at se hvornår han er sulten, da han ikke rigtig siger til.

Før da jeg ammede, kunne jeg sige der var rytme. Det var sådan at når han lige var vågent, så spiste han og blev skiftet og legede og så sov han igen.

Men nu hvor det er flaske, så kan han godt vågne og så kan vi skifte han og så leger han og så hvis han småbrokker sig prøver vi med flasken, hvor han så som regel falder i søvn - men nogle gange er han sulten når han vågner og andre gange er han vågen bagefter når han har spist igen - så der er altså ikke sælig meget rytme, hvilket jeg gerne vil have - eller er det normalt at når man er på flaske at der ikke rigtig er nogen rytme?

Skal jeg vente med at give ham mad til han bliver mere sur? så han er mere sulten?? kan slet ikke lige finde hoved og hale i noget for tiden :-)

Jeg håber endnu engang, at du kan hjælpe :-)

Med venlig hilsen
en træt mor.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.

Græder sig selv i søvn om aftenen

Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.

I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.

Før dåben skal I vælge mindst 2 og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce