Annonce

Annonce

Icterus / Ikterus


27. januar 2022

Icterus er den latinske betegnelse for gulsot. Det er et normalt fysiologisk fænomen, som ses hos ca. 60% af alle nyfødte. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammel, og det topper, når barnet er 5 dage.

Når barnet har gulsot, så er det gult i huden. Den gule farve starter ofte i ansigtet og breder sig derefter ned over kroppen - og så aftager det igen nedefra og forsvinder sidst i ansigtet. Hos langt de fleste børn er det en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet og som ikke kræver behandling. ...


Annonce

...

Hvis dit barn er gul, sløv, ikke vil spise, ikke reagerer på skiftning.. så er det vigtigt, at du får dit barn undersøgt af lægen. Et meget træt og sløvt barn, hvor huden er gullig, skal undersøges og have lysbehandling.

Hvis barnet har gulsot i mere end 2 uger, så bør barnet også altid ses af en læge. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at barnet undersøges med en blodprøve, der kan vise, om barnets gulsot er godartet og vil forsvinde af sig selv - eller om barnet skal henvises til sygehuset til nærmere undersøgelser.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil lige fortælle, at vores datter nu falder i søvn helt af sig selv, og vi har slet ikke haft en kamp med at lære hende det.

Vi skylder dig æren for det, da vi har fulgt dine råd fra din bog og din brevkasse.

Så tusind tak!

Mor til pige på 18 måneder


Annonce