Annonce

Annonce

Ny forskning: 6årige afviser ofte mad med klumper, kerner og frugtstykker


5. juli 2024


Et nyt studie fra det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet​, Københavns Universitet, viser, at især de 6årige børn ofte kan virke ekstra kræsne og afvise mad på grund af madens tekstur. De vil undgå knas i peanutbutter, bær i marmeladen og frugtstykker i yoghurten. 



I studiet har forskerne bedt 485 børn i alderen 5-12 år om at vælge mellem seks forskellige fødevarer med og uden klumper, kerner og frugtstykker. Fødevarerne var brød, appelsinjuice, peanutbutter, jordbærmarmelade, yoghurt og tomatsuppe. Forskerne viste børnene tegninger af fødevarerne med- og uden klumper og bad dem vælge imellem dem.



Her valgte de 6årige børn i 76 procent af tilfældene fødevarerne uden klumper, hvilket var den højeste andel på tværs af aldersgrupperne. For at undersøge hvor ...


Annonce

... præcise børnenes svar var, har forskerne også brugt ægte brød, appelsinjuice osv. i andre studier, som de kunne sammenligne og bekræfte undersøgelsens svar med. 



At børn generelt ikke er glade for alt for mange klumper i maden, er der sikkert mange, der kan nikke genkendende til. Men det er første gang, at et videnskabeligt studie kobler denne madpræference til en specifik aldersgruppe, nemlig de 6årige. 



Studiet viser også, at børns madpræferencer modnes med alderen, og at lysten til at spise med med klumper gradvist øges i 7-12 års alderen. At særligt de 6årige har en "anti-klump-fase" kan være frustrerende for forældre, men det ændrer sig ofte igen.



Studiet er udgivet her



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vigtigheden af tidlig synstest hos Børn: Memira er eksperter

Børn er gode til at kompensere for synsproblemer og kan ofte ikke selv fortælle, hvis noget er galt. Hos Memira er vores øjenlæger eksperter i børns syn og ved, hvor vigtigt et godt syn er for børn i børnehaven, skolen, under uddannelse og i livet generelt. Vi tilbyder kort ventetid på ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce