Epilepsi - 6 år og narkoman
19. september 2003
Jeg har valgt at give bogen "Epilepsi - 6 år og narkoman" 3 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...
Epilepsi – 6 år og narkoman skrevet af Kim Holm, som er far til Sarah, der har epilepsi og er blevet hjerneskadet af en medicinforgiftning.
Bogen er en meget personlig beretning om hvordan det er at være forældre til et barn med epilepsi og hvordan det er at være barn, med en sygdom, hvor ingen ved hvornår det næste anfald kommer eller hvad der sker.
Bogen tager udgangspunkt i fortællingen om Sarah og de første 6 år af hendes liv, hvor hun og familien skulle leve med epilepsi, indlæggelser, undersøgelser, medicin osv. Det er en meget subjektiv og derfor rammende beskrivelse om kampen for at få et værdigt liv.
Bogen præsenterer os for flere danske børn, der alle lider af epilepsi og tre familier fortæller om de erfaringer de har med at bruge det amerikanske Doman-program, hvor man gennem træning søger at optræne de hjerneskadede børn til at blive 100% normalt fungerende. I bogen får man et indblik i hvad Doman-programmet går ud på og der er også et eksempel på et dagsprogram.
Som følge af at det er en subjektiv og meget personlig beretning bærer bogen præg af en vrede overfor det danske sundhedsvæsen, som ifølge forfatteren svigter disse børn. Ifølge Kim Holm er de danske sundhedsmyndigheders viden om epilepsi og hjerneskader ikke god nok og det videnskabelige grundlag er meget tyndt. Kim Holm kommer endvidere med det postulat at mange af børnene er udsat for medicinske forsøg.
Bogen lægger op til at man som forældre skal stole på egne fornemmelser og gøre, hvad man tror er bedst for sit barn. Bogen er, så vidt jeg forstår, også lavet med henblik på at give andre forældre og børn med epilepsi mulighed for at tænke anderledes, tænke alternativt.
Jeg mener dog at bogen også med fordel kan læses af sundhedspersonale og forskellige faggrupper, der arbejder med disse børn. Det er en bog der lægger op til debat på flere niveauer. Både over spisebordet derhjemme, men også i arbejdsmæssig sammenhæng, når man arbejder med børn. Jeg vælger derfor at give bogen her tre bismervægte.
Anmeldt af: Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.