Annonce

Annonce

Ultralydsscanning - gravid


6. marts 2022

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan fosteret ser ud.

Alle gravide tilbydes to scanninger i løbet af graviditeten. Den første scanning ligger omkring uge 11-13. Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning eller 12 ugers scanning. Hvis du her ønsker at vide, om fosteret kan ...


Annonce

... have en kromosomafvigelse, som f.eks. Downs syndrom, så vil man scanne fosterets nakkefold som sammen med en blødprøve og din alder vil vise sandsynligheden for kromosomafvigelse.

Den anden scanning ligger omkring uge 18-21, og kaldes også 2. trimester-scanning eller misdannelsesscanning. Her scanner man alle fosterets organer (nyrer, hjerte, lunger mm.), man ser også på moderkagens placering og om fosteret vokser, som det skal.

Du har mulighed for at købe scanninger privat, hvis du gerne vil dette. Du kan få udført scanning fra uge 6+0 og helt frem til fødslen, alt efter hvad du føler behov for.

Scanning er ikke ubehageligt for den gravide, og der er ingen abortrisiko forbundet med at få foretaget en scanning.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce