Annonce

Annonce

Legetøj til baby og børn


1. februar 2022

Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj, som ikke er malet, hvis det er malet, så er det vigtigt, at malingen er giftfri og ikke skaller af. Tøjdyr og dukker skal kunne vaskes, og du skal sikre dig, at smådele sidder ordentligt fast, så barnet ikke kan få dem af og komme til at sluge dem.

Du skal altid være kritisk i valg af legetøj, og du skal gennemgå det ofte, så du er sikker på, at det er helt og i orden. Legetøj produceret før 2007 kan indeholde Ftalater, som kan være hormonforstyrrende. Ftalater ...


Annonce

... bruges f.eks. til at gøre plastik (PVC) blødt. Også legetøj købt uden for EU kan indeholde f.eks. Ftalater. Vær derfor opmærksom på legetøj, som går i arv og legetøj, som bedsteforældre måske har gemt på loftet.

Vælg legetøj til dit barn, som passer til dit barns udvikling, alder og modenhed. Det meste legetøj har aldersangivelser, som du kan gå ud fra. Vælg også gerne legetøj, som støtter dit barns udvikling på forskellig vis - fin og grovmotorik, sansestimulering, sociale kompetencer og meget mere.

Giv også dit barn lidt legetøj af gangen. Det er vigtigt, at barnet kan finde hvile i de stimuli, der er omkring det - og for meget legetøj kan nogle gange gøre, at barnet slet ikke kan finde ud af at lege, fordi det virker uoverskueligt. Hvis I har meget legetøj, kan det være en god idé at opdele det i kasser, som I så jævnligt kan udskifte - går der et par uger eller måske 1-2 mdr imellem, at en ny kasse findes frem, så kan begejstringen være stor.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annonce