Annonce

Annonce

Toleranceuge - Fri for Mobberi


1. november 2023


Fri for Mobberi er Danmarks mest udbredte antimobbeprogram​. Fri for Mobberi er udbredt i 60% af alle vuggestuer og dagplejere, 62% af alle børnehaver, og 46% af alle skoler og SFO´er. 



Fri for Mobberi er et forebyggende antimobbeprogram til 0-9 årige børn, fagfolk og forældre, som Mary Fonden og Red Barnet står bag. 



Fri for Mobberi giver dig redskaber til at forebygge mobning og skabe trygge børnefællesskaber. Det er vigtigt, at alle børn føler, at de:



- Er værd at lege med



- Er gode nok, som de er



- Har en følelse af at høre til



Fri for Mobberi har en række materialer og aktiviteter målrettet det pædagogiske arbejde med børns sociale kompetencer og trivsel i dagpleje, vuggestue, børnehave og indskoling (0.-3. klasse). 



I denne uge (uge 44) har Fri for Mobberi Toleranceuge.



Plads til forskellighed



I Fri for Mobberi defineres tolerance ved at se og acceptere forskelligheder i børnegruppen og behandle hinanden som ligeværdige. De handler om at kunne se hinandens forskelligheder ind i fællesskabet og se styrken i dem, vi er hver især. 



Det er en børnerettighed at have lov at være den, man er - så længe man ikke krænker andres ret til at være dem, de er.



Alle mennesker er forskellige. Det er godt, for så kan alle være dem, de er. Vi skal fejre vores forskelle, for så er der ingen, der behøver føle sig anderledes eller forkert. 



Hvor ville det være kedeligt, hvis alle var ens...



Et tolerant fællesskab forebygger mobning



Mobning opstår i grupper, hvor mistillid og lav tolerance præger de sociale relationer. Forebyggelse af mobning kræver derfor, at man fordrer det modsatte, og at gøre børnene trygge i deres fællesskaber.



Når børn føler sig som en accepteret og værdifuld del af et fællesskab, hvor tolerancen er høj, og der er plads til alle, så ...


Annonce

... fremmes trivslen, og mobning har sværere ved at forekomme. 



Toleranceuge - aktiviteter



Fri for Mobberi sætter i denne uge fokus på en række aktiviteter, der har fokus på de gode forskelle og vigtigheden i at være sig selv. 



Tolerance er én af de allervigtigste elementer i trygge børnefællesskaber. 



Du finder forskellige aktiviteter her:



Temauge om tolerance for de 0-3 årige børn



Temauge om tolerance for de 3-6 årige børn



Temauge om tolerance for de 6-9 årige børn



Antimobning og arbejde med f.eks. tolerance efter denne uge



At arbejde for, at alle børn kan være et del af fællesskabet, er et arbejde, som aldrig stopper.



At arbejde for, at alle børn skal have lov til at være den de er, er et arbejde, som aldrig stopper.



At arbejde for, at alle børn skal kunne møde ind i dagpleje, vuggestue, børnehave, skole og SFO uden at føle sig holdt uden for - er et arbejde som aldrig stopper. 



Hvis jeres dagpleje, institution eller skole ikke arbejder aktivt med at forebygge mobning, så er det en rigtig god idé at tage emnet op. Især i børnehaven begynder børn for alvor at lege med hinanden, og de får deres første erfaringer med konflikter og med følelsen af at føle sig med i eller udenfor fællesskabet. 



At kunne knytte venskaber og indgå i legerelationer har afgørende betydning - både for børnenes trivsel og glæde her og nu, og også for deres videre udvikling og læring. 



Du kan læse meget mere om, hvordan I kan styrke fællesskabet og om friformobberi her.



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce