Annonce

De anmeldte produkter er stillet gratis til rådighed af producenten eller distributøren

Elemental Coloring - anmeldelse

Dato: 4. maj 2024

Elemental Coloring er et dansk familiebrand, hvor hele familien kan få en 100% økologisk garderobe - uden syntetiske farvestoffer eller andre kemiske tilsætningsstoffer. Selvom du vælger tøj, der er lavet i økologisk bomuld, uld eller bambus, så er det stadig fyldt med kemikalier, idet fibrene kun var økologiske, inden de blev farvet med kemiske farve- og tilsætningsstoffer. Netop dette vil Elemental Coloring lave om på - med deres plantefarvede økologiske bomuld, som gør det tøj, du får i hænderne, 100% organisk.

For Elemental Coloring er det essentielt, at indfavningen er 100% plantebaseret. Deres indfavningsmaterialer er restprodukter fra landbrug- og fødevareindustrien. De bruger blandt andet olivenblade og blomster fra Valonia træet, som giver grønne og lyse farver, samt granatæbleskaller og frugten fra valnødder, som giver blå og rødlige farver. Alt sammen restprodukter, som ellers ville være gået til spilde. De blander derudover den naturlige farve med et lermineral, som åbner bomuldsfibrene op, så farven bevares bedst muligt.

Den naturlige indfavning betyder også, at farveintensiteten kan variere lidt fra sæson til sæson, da mængden af sollys, vand og temperatur, som planterne har været udsat for, naturligt varierer år for år. Derudover, så er Elemental Colorings farvepalette den samme, som den naturen tilbyder - det betyder, at der indtil videre f.eks. ikke findes farver som mørkeblåt eller sort, men udviklingen af den nye indfavningsteknik fortsætter hele tiden, og der kommer hele tiden nye farver til.

Elemental Coloring ønsker at bevise, at tøj og tekstiler kan produceres og sælges på en ny måde. Deres naturlige indfavningsproces bruger 81% mindre vand end konventionel, kemisk indfavning, og energiforbruget er mindsket med 65%, fordi det naturlige indfavningspulver bliver aktiveret med lavere temperaturer end ved kemisk fremstilling.

Alt sammen er, i følge Elemental Coloring, et grundelement i sund fornuft:)

Følgende anmeldelse er lavet af Celine og Graham, der blev forældre til en datter i 2020 og til en søn i 2023.

Hvorfor har vi valgt Elemental Coloring

Jeg faldt tilfældigt over Elemental Coloring i min søgen på økologisk basistøj, som kan bruges i hverdagen og til et aktivt børnehaveliv. Elemental Coloring udgiver ikke nye kollektioner hver sæson - i stedet har de et fast sortiment af forskellige basisvarer i et udvalg af farver, og der er alt det, man har behov for både til vuggestue, børnehave - og endda til mor og far. På den måde kan man undgå overproduktion, hvilket tiltaler os meget.

Elemental Coloring har fokus på familien og miljøet. Der anvendes ingen kemikalier, og i stedet farves tøjet af naturen, fx med granatæbleskaller. Alt dette prioriterer vi højt herhjemme, og vi blev derfor ret vilde med deres vision - og ikke mindst deres tøj.

Vi er meget glade for, at vi har fået lov til at anmelde noget af tøjet fra Elemental Coloring, og vi glæder os meget til at modtage tøjet!

Førstehåndsindtryk

Før vi åbner pakken, som vi har modtaget, fornemmer vi tydeligt, at dette er et mærke af kvalitet, og at der er kælet for detaljerne! Tøjet ankommer i en stor, lækker og tyk genanvendelig pose med velcroluking. Jeg har aldrig set sådan en før - den er bare så smart! Elemental Coloring benytter sig af RePack. Det er cirkulær og returnerbar forsendelsesemballage - som kan genbruges ca. 20 gange. Når du har modtaget dine varer, folder du posen med RePack mærket udad, sender posen gratis med posten retur til Elemental Coloring, og får fri fragt på din næste ordre.

Da vi åbner pakken, kan vi ikke undgå at lægge mærke til, hvor pænt alt tøjet er pakket ind. Tøjet er samlet af fine papirbånd med citater på. Jeg lægger dernæst mærke til, at der ikke er nogen påsatte mærker på tøjet. Alt info (størrelse, vaskeinstruktioner mm.) er printet direkte på tøjet, og der er således her sparet en masse materiale, som ellers blot ville blive klippet af og smidt ud. Alt ved indpakningen viser, at der virkelig er tænkt over hver eneste detalje, og at Elemental Coloring har et klart mål om, at gøre alt så bæredygtigt som overhovedet muligt.

Da Elemental Coloring laver tøj til hele familien, så har vi været så heldige denne gang, at vi alle har modtaget tøj - og det er bare så flot og lækkert det hele!

Lillebror på snart 8 måneder har modtaget tre lækre dele i rib - en body med korte ærmer og amerikansk åbning, en wrap-around body (elsker især denne!) og et par leggings. Alle delene er i en flot lyseblå farve, med et hint af grå nuancer. Vi elsker og lever for alt i rib-kvalitet, når det kommer til babytøj, da det er blødt, strækbart og vokser med barnet - og ribtøjet fra Elemental Coloring er ingen undtagelse! Tøjet virker dejligt blødt, strækbart og lækkert at have på. Tøjet er str. 80, og jeg vil vurdere det som meget størrelsessvarende.

Storesøster på 3 år har modtaget to t-shirts i hhv. lilla og hvid - begge farver er meget pæne, og kan let matches til alt i vores piges garderobe. Da storesøster så bunken med tøj, sagde hun “er den der lilla’ til mig? Jeg kan godt li’ lilla!”. T-shirtsene er enormt bløde, virker meget åndbare (især her til sommer), og så har de også et rigtigt godt stræk. Jeg tænker, at den hvide t-shirt f.eks. vil være rigtig god at bruge under en kjole med små stropper her til sommer.

Storesøster har dernæst modtaget et lækkert ribsæt, bestående af en langærmet rib-bluse og et par rib-leggings i en super flot sart gul. Jeg er helt vild med denne farve, og den passer bare perfekt til forår, sommer og varme dage. Ligesom babytøjet i rib, er tøjet dejligt blødt og strækbart. Et dejligt praktisk sæt perfekt til børnehaven. Tøjet til storesøster er str. 104, og jeg vurderer ligeledes dette meget størrelsessvarende.

Min mand og jeg har begge modtaget et par lækre sweat shorts - jeg har fået et par i den flotte sommergule farve, og min mand i grå. Shortsene er let forret og er super bløde indvendig. De er meget behagelige at have på, har store lommer og en strækbar talje. Størrelserne er igen meget størrelsessvarende. Vi har dernæst modtaget et par lækre t-shirts i hhv. hvid og grå. Ligesom vores datters t-shirts, er de virkelig bløde og strækbare, og virker meget åndbare - perfekte til den kommende sommervarme.

Jeg har til sidst modtaget et par lækre leggings. De er super bløde, strækbare og virker rigtig lækre og åndbare - igen, perfekt til forrået eller sommeren. Måske skyldes dette den hvide farve, men de er en smule gennemsigtige, og jeg vil derfor nok anvende disse med en lidt længere bluse eller under en kjole på de koldere dage.

Tøjet vi har modtaget er meget lækkert, farverne er virkelig flotte, og kvaliteten er helt i top. Vi er også meget imponerede over dedikationen til det miljøbevidste, og alle de gennemtænkte detaljer. Og vi glæder os til at bruge tøjet!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

Anmeldelsen fortsættes…

Anmeldelse

Galleri

Klik for større udgave


Annonce